Historia Om playdio
Playdio är en webbradiostation (även kallad nätradiostation) som drevs av en ideell förening vars namn var Radiofantasy.se. Från början hette också radiostationen Radiofantasy och var inte mer än en "lekradiostation", där ungdomar möttes, sände radio, och hade kul tillsammans över Internet. En ny satsning beslutades och till det behövdes radiostationen ett nytt namn. För att komma på ett passande namn så tog vi hjälp av våra lyssnare, genom att alla fick skicka in sitt namnförslag till oss. Många namnförslag blev det vilket gjorde valet mycket svårt, men tillslut så bestämde vi oss för Playdio. Playdio är vårt varumärke och namn på radiostationen även idag. Vi har förändrat oss och blivit bättre och bättre för varje år och efter en lång tystnad är vi äntligen tillbaka med den nya Föreningen bakom oss.

Föreningen
Föreningen Radiofantasys bildande var den 12 november 2003.
Föreningen Playdio bildande var den 2 februari 2009 men den är inte längre i bruk.

Vi har nu istället gått in i en större satsning och stationen drivs numera av ”Imgo Broadcasting” som en ideell förening. Alla som arbetar med Imgo jobbar helt ideellt. Vårt mål är att engagera ungdomar och lära ut radio, som på sin fritid arbetar hårt för att bli bättre och bättre. I föreningen finns det ett styre i form av en styrelse och medlemmar. Vi har medlemmar som representerar nästan varje liten hörna i vårt avlånga land, från Skåne i söder till Kiruna i norr. Vi har en lokal i Helsingborg dit ungdomar och andra som vill vara med och skapa radio kan vända sig. Besöksinformation hittar du på http://www.imgo.se

Alla beslut och regler bestäms och fattas av styrelsen.

Musiken
På Playdio hör du en bred variation inom elektronisk dansmusik, och då är det främst dance, trance, electro och house. Musik som höjer öset på festen maximalt!

Musiken på denna internettjänst tillgängliggörs med tillstånd från Stim/NCB


Page generated in 3.3689 seconds
ipv6 ready